PrintFrendly

2022. július 14., csütörtök

Kapros túróval töltött gömbcukkini

Formás kis gömbcukkinik teremnek a kertben, olyan igazi tölteni való darabok. Az egyik kedvenc párosommal töltöttem, ami a túró és a kapor. Könnyű húsmentes fogás. A cukkini kellemesen roppanós marad az elkészítéskor és alig pár hozzávaló szükséges hozzá. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 kisebb gömbcukkini
*20 dkg túró
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis csokor friss kapor
*2 ek tejföl
 
A cukkinik kalapját levágjuk, a zöldségek belsejét kivájjuk. Meghintjük kevés sóval. A túrót áttörjük, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, sózzuk,borsozzuk és a tejföllel krémesítjük. A túrós töltelékkel megtöltjük a cukkinik belsejét. 
200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Melegen kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése