A közelgő hétvégére igazán meleg időt jósolnak. Ehhez az édességhez nem szükséges a sütőt sem bekapcsolni.
Egyszerű, alig pár hozzávalóból készül és nem igényel komoly konyhai tudást. Még nagyobb gyerekek is szívesen segédkeznek az összeállításában.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált őzgerinc formát a Cookori biztosította.
*30 dkg háztartási keksz
*10 dkg darált dió
*16 dkg porcukor
*4 dkg cukrozatlan kakaópor
*20 dkg vaj
*3 ek rum
*3 púpozott ek szilvalekvár
A vajat a porcukorral, kakaóporral és rummal összeolvasztjuk, hozzáadjuk a szilvalekvárt, majd a darabokra tört kekszre öntjük. A darált
diót beleszórva alaposan összeforgatjuk. Folpackkal kibélelt őzgerinc formába simítjuk. Becsomagolva a hűtőben pihentetjük pár órát, vagy egy
egész éjszakát. Szeletelve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése