PrintFrendly

2022. június 12., vasárnap

Citromos borsos, szalonnás pisztráng

A nagyobbik gyerek gyakran kéri, hogy süssek pisztrángot. Nagyon kedvelt lett ez a fajta hal a családban. Igyekszem ezt is többféleképpen elkészíteni, hogy ne váljon egyhangúvá. A citromosbors fűszerkeverék telitalálat hozzá. Egy kis füstölt szalonna a pocakjában pedig már csak a hab a tortán. Tepsiben sült krumplival és spárgával kínáltam. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 2 személyre
*2 szivárványos pisztráng
*2 vékony szelet füstölt szalonna
*2 friss ág rozmaring
*2 ek olaj
*1 csipet só
Tálaláshoz:
*spárga
*tepsiben sült fűszeres krumpli
 
A pisztrángot megtisztítjuk, szárazra töröljük. A hasüreget megszórjuk egy kevés sóval és borssal. Belehelyezünk egy szelet beirdalt szalonnát és egy rozmaring ágat. Kívülről lekenjük olajjal és megszórjuk a citromosbors fűszerkeverékkel. 
Sütőpapíros tepsibe rakjuk. 190 fokos hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt készre sütjük. 
Párolt spárgával és tepsiben sült fűszeres krumplival kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése