PrintFrendly

2022. június 2., csütörtök

Epres rebarbara-krémleves

Roppant egyszerű és könnyű kanalazni való a kertben szedett rebarbarából. Szeretem a kissé savanykás ízét. Az eperrel jó párost alkot. A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
Az elkészítéshez a botmixert a Russell Hobbs biztosította.
Hozzávalók 3-4 személyre
*50 dkg rebarbara
*20 dkg földieper
*3-4 ek cukor
*1/2 kk őrölt fahéj
*1/2 kk őrölt szerecsendió
*1 késhegynyi őrölt gyömbér
*1 késhegynyi bourbon vanília
*2 dl tejszín
*1 ek vaníliás pudingpor
*1 dl tej
 
A rebarbarát megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. Annyi vízben, ami éppen ellepi, puhára főzzük. Közben ízesítjük a fűszerekkel és a cukorral. A pudingport a tejszínnel simára keverjük. A levest besűrítjük vele. A tűzről levéve hozzáadjuk az epret és a botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sűrű, kevés tejjel lazítjuk. 
Jól behűtve kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése