Még tart a bodzavirág szezon, érdemes kipróbálni ezt a picit különlegesebb édességet. Roppant egyszerű elkészíteni
és azoknak ajánlom, akik a megszokott fogásokon túl szeretnének valami újat kóstolni. A virágot ajánlatos védettebb helyről beszerezni. Szerencsére
a kertünkben szépen virít egy bodza bokor, ez ad biztos forrást számunkra. :-)
*2 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 ek vaníliás cukor
*1 bögre liszt
*1 bögre tej
*1/2 bögre friss bodzavirág
*olaj a sütéshez
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a sóval habosra keverjük, beleforgatjuk a lisztet,
a tejjel, majd a fehérjehabbal lazítjuk. Beleszórjuk a száráról lecsipkedett bodzavirágot.
Felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe 3 evőkanálnyi
tésztát merünk, és mindkét oldalát világosra sütjük. Ugyanígy járunk el az összes tésztával.
A palacsintát mézzel lecsorgatva,
esetleg vaníliás pudinggal megtöltve kínáljuk.
Kedves Andrea! Nagyon jó receptjeid vannak, már többet ki is próbáltam közülük. Mindegyik finom lett! Nagyon ügyes vagy! Ha van kedved, próbáld ki a bodzakrémet palacsintába: ízlés szerinti mennyiségű bodzavirágot áztass tejben egy órát, leszűrés után a tejből főzz vaníliakrémet. Kellemes ízű, mi csúsztatott palacsintával ettük. Üdv, Eszti
VálaszTörlés