PrintFrendly

2022. június 1., szerda

Bodzás bögrés palacsinta

Még tart a bodzavirág szezon, érdemes kipróbálni ezt a picit különlegesebb édességet. Roppant egyszerű elkészíteni és azoknak ajánlom, akik a megszokott fogásokon túl szeretnének valami újat kóstolni. A virágot ajánlatos védettebb helyről beszerezni. Szerencsére a kertünkben szépen virít egy bodza bokor, ez ad biztos forrást számunkra. :-)
Hozzávalók kb. 8-10 db-hoz 2 dl-es bögrével mérve
*2 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 ek vaníliás cukor
*1 bögre liszt
*1 bögre tej
*1/2 bögre friss bodzavirág
*olaj a sütéshez
 
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a sóval habosra keverjük, beleforgatjuk a lisztet, a tejjel, majd a fehérjehabbal lazítjuk. Beleszórjuk a száráról lecsipkedett bodzavirágot. 
Felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe 3 evőkanálnyi tésztát merünk, és mindkét oldalát világosra sütjük. Ugyanígy járunk el az összes tésztával. 
A palacsintát mézzel lecsorgatva, esetleg vaníliás pudinggal megtöltve kínáljuk.
 

1 megjegyzés:

  1. Kedves Andrea! Nagyon jó receptjeid vannak, már többet ki is próbáltam közülük. Mindegyik finom lett! Nagyon ügyes vagy! Ha van kedved, próbáld ki a bodzakrémet palacsintába: ízlés szerinti mennyiségű bodzavirágot áztass tejben egy órát, leszűrés után a tejből főzz vaníliakrémet. Kellemes ízű, mi csúsztatott palacsintával ettük. Üdv, Eszti

    VálaszTörlés