A hagyományos, ismert változat egy picit másképpen. Némi maradék túró eltüntetésre került. A megszokott kolbász
helyét pedig némi szalonna vette át. Finom, laktató és tényleg nem szükséges hozzá túl sok minden.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
*50 dkg krumpli
*15 dkg húsos szalonna
*4 nagyobb tojás
*12 dkg túró
*4 púpozott ek tejföl
*só
*őrölt bors
A tojásokat keményre, a megpucolt krumplit puhára főzzük.
A szalonnát apróra kockázzuk, zsírjára, de nem túl szárazra
sütjük. Egy 24 cm átmérőjű kerek formát kikenünk vékonyan olajjal, a felkarikázott krumpli felét az aljára rakjuk. Megszórjuk kevés sóval
és borssal. A következő rétegben a felszeletelt tojást rakjuk. Befedjük az áttört és két evőkanál tejföllel kikevert túrókrémmel.
Megszórjuk a sült szalonna felével. Rákarikázzuk a maradék krumplit. Ízesítjük sóval és borssal. A maradék tejföllel lekenjük és
a szalonnával megszórjuk.
180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése