Az ünnepek alkalmával sokak tányérjára kerül hal. Nos, ez a fogás azok számára, akik nem szeretik ezt a vízi állatot,
no meg a különlegességeket kedvelő gyerekek számára készült. Kinézetre egy picit halhoz hasonlít, de amúgy egész más. Nem nagy dolog, de feldobja
a megszokott formát.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
*8 kisebb csirkemell darab
*só
*10 dkg teljes kiőrlésű liszt
*2 tojás
*15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez
A csirke mellfilé kisebb részét picit megütögetjük, de nem klopfoljuk túl vékonyra. Egy éles késsel mindkét szélét
1 cm-ként bevagdaljuk nem egészen a hús közepéig.
Megszórjuk kevés sóval.
A csirkét először lisztbe mártjuk úgy, hogy a vágások
közé is kerüljön belőle, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Forró olajban kisütjük.
Hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Sült
krumplival vagy basmati rizzsel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése