PrintFrendly

2021. december 16., csütörtök

Halnak álcázott csirke

Az ünnepek alkalmával sokak tányérjára kerül hal. Nos, ez a fogás azok számára, akik nem szeretik ezt a vízi állatot, no meg a különlegességeket kedvelő gyerekek számára készült. Kinézetre egy picit halhoz hasonlít, de amúgy egész más. Nem nagy dolog, de feldobja a megszokott formát. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*8 kisebb csirkemell darab
*só
*10 dkg teljes kiőrlésű liszt
*2 tojás
*15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*olaj a sütéshez
 
A csirke mellfilé kisebb részét picit megütögetjük, de nem klopfoljuk túl vékonyra. Egy éles késsel mindkét szélét 1 cm-ként bevagdaljuk nem egészen a hús közepéig. 
Megszórjuk kevés sóval. 
A csirkét először lisztbe mártjuk úgy, hogy a vágások közé is kerüljön belőle, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. 
Forró olajban kisütjük. 
Hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Sült krumplival vagy basmati rizzsel kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése