A tökmag és a citrom igazán jó páros, főleg ebben a belül puha, kívül picit ropogós sütiben. Egyszerű és sokáig
eláll, már ha marad belőle.
*13 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott tk sütőpor
*4,5 dkg darált hántolt tökmag
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*3 dkg vaj
*1 nagy tojás
*7 dkg cukor
*1 tk vaníliás cukor
*5 dkg porcukor a forgatáshoz
A puha vajat a cukrokkal és a tojással habosra kavarjuk, hozzáadjuk a sóval, sütőporral, tökmaggal elvegyített lisztet, a citrom héját.
Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Becsomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.
Diónyi golyókat sodrunk, megforgatjuk a porcukorban, és sütőpapíros tepsire
sorakoztatjuk.
180 fokos sütőben hőlégkeveréses módon 10 perc alatt megsütjük.
A lemezen hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése