Az év ezen szakaszában mindig készítek ilyen fenyőket, általában más ízesítéssel. Azért, mert nagyon cukik
és a gyerekek is kedvelik. Idén a gesztenyés volt soron. Roppant egyszerű. A forma már jó rég megvan, talán egy százforintos jellegű boltban vásároltam.
A masszát inkább lágyabbra érdemes hagyni, így nem lesz száraz hatású. Ezt a lágyságot a keksz talp ropogóssága kellőképpen ellensúlyozza.
A gesztenyemassza elég édes volt, ezért nem került bele további cukor.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
*25 dkg cukrozott gesztenyemassza
*1 púpozott ek puha vaj
*1 ek rum
*4 dkg darált háztartási keksz
*20 db magozott meggybefőtt
*20 db kerek háztartási keksz
*1 ek kókuszreszelék
A gesztenyemasszát villával áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a rumot, és a darált kekszet. Lágyabb tésztát dolgozunk
belőle.
A meggyet lecsepegtetjük.
A piramis formába szórunk kevés kókuszreszeléket, diónyi (16g) golyót sodrunk, amit a formába nyomunk, a közepébe
pedig egy meggyszemet nyomunk.
A formát szétnyitjuk, a fenyőt óvatosan a kekszalapra állítjuk és megszórjuk még kókuszreszelékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése