Ismét egy apró süti, mégpedig egy patkó, egy ritkábban használt alapanyaggal. Tökmag került a tésztába. Igazán
egyedi lett az íze, de ez a családot nem befolyásolta, jó gyorsan eltüntette.
A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
A tökmag feldolgozásához
a Russell Hobbs biztosította a mini aprítót.
*25 dkg liszt
*10 dkg hántolt tökmag
*1 késhegynyi sütőpor
*10 dkg porcukor
*1 kezeletlen citrom reszelt héja
*20 dkg vaj
A tökmagot a mini aprítóban morzsásra dolgozzuk.
Elvegyítjük a liszttel, sütőporral és a porcukorral.
Összedolgozzuk a citrom
reszelt héjával és a vajjal.
Előbb diónyi golyókat sodrunk belőle, majd vékony rudakat, amiknek a végét kissé elvékonyítjuk. Patkó
formára hajtjuk. Sütőpapíros tepsibe rakjuk.
170 fokos hőlégkeveréses sütőben 10 perc alatt megsütjük.
Pár perc pihentetés után rácsra
téve hagyjuk teljesen kihűlni. Porcukorral megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése