Nagyon szeretjük a könnyű, sütés nélküli desszerteket. Egy kevés gesztenyemasszából csokoládés golyókat
készítettem. Azt hiszem ez az az édesség, amit tovább tart megcsinálni, mint elfogyasztani. A gesztenyemassza elég édes volt, ezért nem került bele további
cukor. A recept megjelent a Kifőztük magazin decemberi számában is.
*25 dkg cukrozott gesztenyemassza
*1 púpozott evőkanál puha vaj
*1 evőkanál rum
*4 dkg darált háztartási keksz
*1 evőkanál olaj
*14 dkg étcsokoládé
A gesztenyemasszát villával áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a rumot, és a darált kekszet. Lágyabb tésztát dolgozunk
belőle.
Meggy nagyságú golyókat sodrunk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, megmártjuk benne a golyókat.
A csokoládé megszilárdulása
után kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése