Egyszerű kis nassolni való. Otthonra vagy akár egy dekoratív üvegben ajándékba.
A recept megjelent a Kifőztük magazin novemberi számában
is.
*1 kanadai sütőtök henger alakú része
A tököt meghámozzuk, éles késsel 2 mm vékony szeletekre vágjuk. A gyümölcs aszaló rácsaira fektetjük a tök
szeleteket. Kb. 5 órát szárítjuk. A gépben hagyjuk teljesen kihűlni. Fogyasztásik légmentesen záródó dobozban vagy üvegben tároljuk. Gasztroajándéknak
is remek. Natúran is finom, de ízlés szerint megszórhatjuk fahéjjal, mézeskalács fűszerkeverékkel vagy sóval, csiliporral, fokhagymaporral is. Sütőben,
rácson is elkészíthető 55-60 fokos hőmérsékleten kb. 6 óra alatt úgy, hogy a sütő ajtaját végig résnyire nyitva hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése