PrintFrendly

2021. január 19., kedd

Zsemlemorzsa házilag

Van úgy, hogy megmarad némi kenyér, ami már nem fogy el frissen, akkor készül bundás kenyér vagy pirítós, esetleg valamilyen krémleves, amihez kockára vágva és megpirítva levesbetétként végzi. Ezen kívül, ha már egy kicsit több kenyér megmarad, akkor lesz belőle zsemlemorzsa. 
Most például vegyesen rozsos-, illetve teljes kiőrlésű kenyér volt soron. Úgy szoktam csinálni, hogy kisebb kockára vágom, tálcán a fűtőtest közelében megszárítom. Húsdarálón ledarálom. Mivel nem szeretem a durvább morzsát, ezért még egy közepes lyukú szűrőn átszitálom. A maradékot újra ledarálom. A morzsát még egy kicsit hagyom száradni és végül dobozban tárolom felhasználásig. Legtöbbször rántott húshoz, cordon bleu-höz, fasírthoz használom.
Ha nincs húsdaráló, akkor késes aprítóban is elvégezhető a művelet.

1 megjegyzés: