Még mindig van az ősszel termett sütőtökből. Mivel a sült
tökön túl szeretem egyéb ételekben is felhasználni, ezért most egy könnyű
köretben kapott helyet. Nagyon egyszerű, egy kis pirított csirkével remek fogás.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált tésztát a WISE PASTA
biztosította.
A fotózáshoz a fotohatterek.hu termékét használtam.
Hozzávalók 2
személyre
*20 dkg szezámspagetti
*20 dkg sütőtök
*1 ek szezámmag
*4-5 ek olaj
*2 friss rozmaringág
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
A tésztát sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, és lecsepegtetjük.
A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, félretesszük.
A sütőtököt meghámozzuk, belső, magos részét
eltávolítjuk, és apróra kockázzuk. Serpenyőben, kevés felforrósított olajon
megpirítjuk a felaprított rozmaringlevelet, hozzáadjuk a tököt, meghintjük
sóval, borssal, és puhára sütjük. Végül beleforgatjuk a tésztát, átpirítjuk. Ha
szükséges utóízesítjük. Melegen, a szezámmaggal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése