PrintFrendly

2020. február 16., vasárnap

Lencsés sertéspaprikás


A legtöbben szilveszterkor tálalnak lencsét, pedig a legegyszerűbb fogásokat is feldobhatjuk vele, mint én most a sertéspaprikást. Nincs benne semmi ördöngösség ;-)
A recept megjelent a Kifőztük magazin februári számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*60 dkg sertéscomb
*1 nagy vöröshagyma
*3-4 ek olaj
*1 kk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk fűszerpaprika
*2 tk darált paprika
*1 nagyobb paradicsom (fagyasztott is lehet)
*25 dkg lencsekonzerv

A húst egész apróra kockázzuk. 
Az apróra vágott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, a combot fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük a fűszerekkel, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a darált paprikát. Felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, és lefedve puhára főzzük. Ha szükséges, a vizet pótoljuk. 
A végén beleforgatjuk az átmosott, lecsepegett lencsét és összeforraljuk. 
Melegen, rizs körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése