Végtelenül egyszerű krémes, húsos fogás, amit a gomba és
a bazsalikom tesz pikánssá. Kínálhatjuk rizzsel, tésztával, vagy akár galuskával
is. Előbbivel glutén- és tojásmentes fogás, mert a liszt GM zabpehelyliszt.
A
felhasznált szárított laskát a ChefGomba biztosította.
A recept megjelent a
Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 3
személyre
*1 kisebb szűzpecsenye (30 dkg)
*4 ek ChefGomba szárított laskagomba
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*1 csapott tk gluténmentes zabpehelyliszt
*2 dl tejszín
*2-3 nagyobb friss bazsalikomlevél
A gombát annyi vízben, ami épp ellepi, beáztatjuk.
A
megtisztított, lehártyázott húst felkockázzuk, a felforrósított olajon fehéredésig
pirítjuk. Ízesítjük a sóval, borssal és vízzel felengedve, lefedve puhulásig, a
vége felé a gombát hozzáadva készre főzzük.
Ha elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel,
krémesítjük a tejszínnel. Beleszórjuk az apróra vágott bazsalikomot.
Ha besűrűsödött,
melegen, rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése