PrintFrendly

2020. február 1., szombat

Bazsalikomos, szárított gombás pecsenye


Végtelenül egyszerű krémes, húsos fogás, amit a gomba és a bazsalikom tesz pikánssá. Kínálhatjuk rizzsel, tésztával, vagy akár galuskával is. Előbbivel glutén- és tojásmentes fogás, mert a liszt GM zabpehelyliszt. 
A felhasznált szárított laskát a ChefGomba biztosította. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.
Hozzávalók 3 személyre
*1 kisebb szűzpecsenye (30 dkg)
*4 ek ChefGomba szárított laskagomba
*3-4 ek olaj
*1 nagy csipet só
*1 csipet őrölt fekete bors
*1 csapott tk gluténmentes zabpehelyliszt
*2 dl tejszín
*2-3 nagyobb friss bazsalikomlevél 

A gombát annyi vízben, ami épp ellepi, beáztatjuk. 
A megtisztított, lehártyázott húst felkockázzuk, a felforrósított olajon fehéredésig pirítjuk. Ízesítjük a sóval, borssal és vízzel felengedve, lefedve puhulásig, a vége felé a gombát hozzáadva készre főzzük. 
Ha elfőtte a levét, megszórjuk a liszttel, krémesítjük a tejszínnel. Beleszórjuk az apróra vágott bazsalikomot. 
Ha besűrűsödött, melegen, rizs körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése