PrintFrendly

2020. február 8., szombat

Lajcsi szelet


Anyukám gyakran készíti ezt a finom sütit. Én nem túl gyakran fogok neki nyújtott laposnak, de azt hiszem ezért a finomságért érdemes belevágni. 20*30 cm-esre nyújtottam a tésztát, így egy kicsit vastagabbak lettek a tészta lapok, de az ízéből ez cseppet sem vont le, így is tökéletesen megpuhult. 
A fotózáshoz a hátteret a fotohatterek.hu biztosította.
Hozzávalók kb. 24 szelethez
Tésztához:
*20 dkg porcukor
*2 ek méz
*5 dkg vaj
*2 ek cukrozatlan kakaópor
*2 tojás
*40 dkg liszt
*1 csapott tk szódabikarbóna
*1 csipet só

Krémhez:
*1 tasak vaníliás pudingpor
*1 tasak puncs pudingpor
*6 dl tej
*20 dkg porcukor
*25 dkg vaj
*1 ek vaníliás cukor
*2 ek rum

Tetejére:
*porcukor

A porcukrot a kakaóporral, mézzel, vajjal és a tojásokkal vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a sóval, szódabikarbónával elvegyített lisztet. Összedolgozzuk és zacskóba csomagolva hűtőbe rakjuk. 
A pudingokat 3-3 dl tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd a felét a vaníliás, a másik felét a puncsos pudinghoz keverjük. Előbbihez adjuk a vaníliás cukrot, utóbbihoz a rumot. 
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, két sütőpapír között 2-3 mm vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk. 180 fokos sütőben, tepsi hátán hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük. 
Ha kihűltek a lapok, akkor az egyiket megkenjük a puncsos krémmel, azt befedjük egy lappal, majd arra jön a vaníliás krém, végül a harmadik lap. 
Pár órát, vagy egy egész éjszakát hideg helyen pihentetjük. Porcukorral megszórva, szeletelve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése