Printfriendly

2018. október 19., péntek

Reform cavatelli tészta házilag


Azt már biztosan mondtam, hogy imádom a házi tésztát. Igyekszem kísérletezni, most a tojásmentes változat a nyerő. Korábban mutattam is egy receptet, azt ITT találjátok. 
A soron következő az a fajta, ami cukorbeteg diétába illeszthető, tehát nagy része TK lisztből van. Ez pedig az olasz cavatelli. Lehet a saját hazájában nem pontosan így néz ki, de ez a házi kivitelezés ;-) 
Hogy milyen étel lett belőle? Hamarosan kiderül...
Hozzávalók 3 személyre
*14 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
*6 dkg durum búzaliszt
*Kb. 1 dl víz

A kétféle lisztet összedolgozzuk a vízzel, golyót formázunk. Becsomagolva fél órát pihentetjük. 
A tésztából kisebb darabot tépünk, 1 cm vékony rudat sodrunk, amit 1,5 cm-es részekre vágunk. 
A darabokat egyenként a hüvelykujjunkkal végigsodorjuk a csigabordázón. Bő, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. ízlés szerinti szószba forgatva kínáljuk.
Ha nem használjuk fel azonnal, akkor tálcára sorakoztatva legalább 1 órára a fagyasztóba rakjuk, majd bezacskózzuk és a mélyhűtőbe visszatéve várakoztatjuk sorsa beteljesülésére.
Felhasználáskor sós, lobogó vízbe rakjuk kiolvasztás nélkül.

A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése