Azt már biztosan
mondtam, hogy imádom a házi tésztát. Igyekszem kísérletezni, most a tojásmentes
változat a nyerő. Korábban mutattam is egy receptet, azt ITT találjátok.
A
soron következő az a fajta, ami cukorbeteg diétába illeszthető, tehát nagy
része TK lisztből van. Ez pedig az olasz cavatelli. Lehet a saját hazájában nem
pontosan így néz ki, de ez a házi kivitelezés ;-)
Hogy milyen étel lett belőle? Hamarosan kiderül...
Hozzávalók 3 személyre
*14 dkg teljes
kiőrlésű búzaliszt
*6 dkg durum búzaliszt
*Kb. 1 dl víz
A kétféle lisztet összedolgozzuk a vízzel, golyót
formázunk. Becsomagolva fél órát pihentetjük.
A tésztából kisebb darabot tépünk, 1 cm vékony rudat
sodrunk, amit 1,5 cm-es részekre vágunk.
A darabokat egyenként a hüvelykujjunkkal végigsodorjuk a
csigabordázón. Bő, sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. ízlés szerinti szószba
forgatva kínáljuk.
Ha nem használjuk fel azonnal, akkor tálcára sorakoztatva
legalább 1 órára a fagyasztóba rakjuk, majd bezacskózzuk és a mélyhűtőbe
visszatéve várakoztatjuk sorsa beteljesülésére.
Felhasználáskor sós, lobogó vízbe rakjuk kiolvasztás
nélkül.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése