Vannak hagyományos fogások, amikkel érdemes kísérletezni.
Ilyen a krumplinudli, amit imádok minden ízesítésben. Most a krumplit
cukkinival helyettesítettem, a fehér lisztet pedig zabpehelyre cseréltem.
Könnyű málna pürét kínáltam hozzá. Legközelebb a szilvás gombócot fogom
ugyanezzel a módszerrel elkészíteni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi
számában is.
Hozzávalók 3
személyre:
*20 dkg hámozott, finomra reszelt cukkini
*1 nagy csipet só
*1 kisebb tojás
*9 dkg zabpehelyliszt
a forgatáshoz:
*5 dkg darált mák
a tálaláshoz:
*gyümölcspép, lekvár
A lereszelt cukkinit megszórjuk sóval. Negyedóra után kicsavarjuk,
hozzáadjuk a tojást, és annyi lisztet, hogy összeálljon, de ne legyen kemény. Amíg
felforr a főzővíz, pihentetjük a tésztát.
Lisztezett felületen vékony rudakat
sodrunk.
Sós, lobogó vízben 3-4 perc alatt megfőzzük, szűrőkanálban
lecsepegtetjük, darált mákba forgatjuk.
Gyümölcspéppel, lekvárral kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése