Printfriendly

2018. október 22., hétfő

Krumplis tonhalkrokett


Néha, ha marad egy kis krumplipüré, akkor jön az agytorna, hogy mi is legyen a sorsa. Legutóbb egy kis adag felhasználásával egy egyszerű halas fogás készült. Könnyű, a citromtól kellemesen pikáns étel. Azoknak ajánlom, akik a megszokott ételeken túl egy kis újdonságra vágynak.
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is.
Hozzávalók kb. 26 db-hoz
*15 dkg főtt, áttört krumpli (vagy maradék krumplipüré)
*3 kis doboz olajos tonhalkonzerv (tisztán 15 dkg)
*1 kisebb tojás
*1 ek majonéz
*1 ek kezeletlen citrom leve
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*8 dkg zsemlemorzsa (ebből 2 evőkanál a krokettba)
a sütéshez:
*olaj

A tonhalat lecsepegtetjük, villával áttörjük. Összedolgozzuk a krumplipürével, a fűszerekkel, a tojással, a citromlével, a majonézzel, és kevés zsemlemorzsával. 
Vizes kézzel apró hengereket formázunk, megforgatjuk a maradék morzsában. 
Annyi felforrósított olajban, ami épp ellepi, pirosra sütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róla a felesleges olajat. 
Majonézzel és ketchuppal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése