PrintFrendly

2018. október 20., szombat

Banános sütőtökpuffancs


Idén nagyon sok sütőtök termett a kertben, ez a hosszabb, kanadai fajta, amit nem kell, hogy megcsípjen a dér. Próbálom minél többféleképpen felhasználni, hisz a sima sült tökből igazán kevés fogy. Most fánkot sütöttem, amibe még került egy túlérett banán is. Finom, puha, pillanatok alatt elkészülő desszert.
Hozzávalók kb. 40 db-hoz
*1 nagyobb banán
*15 dkg sült, áttört sütőtök
*1 nagyobb tojás
*1 dl görög joghurt
*1 csipet só
*1 evőkanál cukor
*1 evőkanál vaníliás cukor
*15 dkg liszt
*1 púpozott kávéskanál szódabikarbóna
*1 kávéskanál őrölt fahéj
a sütéshez:
*olaj
a tálaláshoz:
*porcukor

A villával áttört banánt és a pépesített sült tököt a tojással, joghurttal, sóval, cukrokkal, a szódabikarbónával és fahéjjal elvegyített liszttel összedolgozzuk. 
Az olajat felforrósítjuk és egy teáskanál segítségével kis darabkákat szaggatunk bele a tésztából. 
A barnára sült fánkokat papírtörlőre szedjük. 
Porcukorral megszórva kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése