Printfriendly

2018. október 5., péntek

Armadillo csirke


Armadillo, vagyis tatú formájú hús. A klasszikus rántott csirke tovább fejlesztett változata, amit a pác tesz egy kissé változatossá és még omlósabbá. 
A különlegességek kedvelőinek mindenképpen ajánlom kipróbálni. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
Hozzávalók 4 személyre
*4 csirkemellfilé
a páchoz:
*2 dl kefir
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 ek méz
*2 ek frissen facsart citromlé
*2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
a panírozáshoz:
*10 dkg liszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg zsemlemorzsa
a sütéshez:
*olaj 

A megtisztított hús tetejét keresztben 1 cm-ként bevagdaljuk. A páchoz a kefirt kikeverjük a fűszerekkel, mézzel, citromlével, és beleforgatjuk a csirkemellet úgy, hogy a zsebekbe is jusson. Egy éjszakát pihentetjük benne. 
A lecsepegtetett húst megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. 
Felforrósított, bő olajban megsütjük. 
Krumplipürével kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése