Printfriendly

2018. október 21., vasárnap

Mediterrán gombás-rizses muffin


Ha muffinról beszélünk, akkor általában az édes változatra gondolunk először. Pedig a sós is lehet nagyon finom, mint például ez az egyszerű, sokáig kellemesen puha maradó mediterrán fűszerezésű fajta. Került bele egy kevés gomba, némi maradék főtt rizs és egy pici sajt. 
A recept megjelent a Kifőztük magazin októberi számában is. 
A felhasznált gombát a Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 12 db-hoz
*25 dkg liszt
*1 csomag sütőpor (12g)
*1 púpozott kávéskanál só
*1 púpozott teáskanál mediterrán fűszerkeverék
*1 nagyobb tojás
*10 dkg vaj (+ egy kevés a forma kikenéséhez)
*15 dkg Amigo barna csiperkegomba
*8 dkg trappista sajt
*6 dkg főtt rizs
*2 dl tej
*3 púpozott evőkanál tejföl

A puha vajat elkeverjük a tojással, az apróra vágott gombával, a főtt rizzsel, a finomra reszelt sajttal, a fűszerekkel és a sütőporral elkevert liszttel. A tejjel és a tejföllel lazítjuk. 
A tésztát egyenletesen elosztjuk az előzőleg vajjal kikent forma mélyedéseiben. 
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.) A formában pihentetjük pár percet és langyosan kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése