Hozzávalók 2
főre:
*2 nagyobb banán
*2 ek liszt a forgatáshoz
*2 dl olaj a sütéshez
Bundához:
*1 nagyobb tojás
*1 csipet só
*1 tasak Bourbon vaníliás cukor
*2 jó púpos ek liszt
*0,3 dl tej
Először a bundát állítjuk össze.
A tojást egy tálba ütjük, simára keverjük a sóval,
cukorral.
Hozzáadjuk a lisztet, elkezdjük kevergetni és
folyamatosan adagoljuk a tejet.
Ha már csomómentes, akkor félretesszük.
Egy kisebb tálba szórjuk a forgatáshoz a lisztet.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítunk.
Legvégül a banán héját eltávolítjuk és a gyümölcsöt ferde
szeletekre vágjuk.
Először megforgatjuk a lisztben, kicsit leszórjuk a
felesleget.
Jól megmártjuk a sűrű, vaníliás masszában.
Picit hagyjuk lecsepegni.
Majd a forró olajban mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat
lecsepegni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése