Jól mutat hidegtálon is és remek ünnepi vagy vendégváró fogás.
Hozzávalók 8
főre:
*1 nagyobb kacsa bőre a szárnyakkal együtt
*1 kk só
*1 ek szárnyas fűszersó
*2 ek zsír
*1 nagy fej vöröshagyma
Töltelékhez:
*25 dkg darált sertéshús
*1 nagy fej vöröshagyma
*2 nagyobb keményre főtt tojás
*3 közepes nyers tojás
*2 kis doboz májkrém
*3 kis szelet kenyér
*1 tk só
*0,5 kk őrölt bors
*1 tk házi fokhagymakrém
*2 marék zsemlemorzsa
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
A kacsát alaposan megtisztítjuk, és belülről alaposan
bedörzsöljük sóval.
A töltelékhez a megtisztított vöröshagymát, a
petrezselyemlevelet és a keményre főtt tojást apróra vágjuk. A kenyeret vízbe
áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
Egy tálba rakjuk a darált húst, hozzáadjuk a kicsavart
kenyeret, a kemény tojást, a hagymát, a petrezselyemlevelet, a nyers tojásokat,
a májkrémet, és a fűszereket.
Alaposan összedolgozzuk. Ha lágy a massza, adjunk hozzá
zsemlemorzsát.
A kacsát megtöltjük a tojásos hússal, majd varrócérnával
bevarrjuk a nyakát és a faránál lévő részt.
Szárnyas fűszersóval bedörzsöljük kívülről.
Egy nagyobb tepsit kikenünk zsírral és belefektetjük a
kacsát.
Egy nagyobb vöröshagymát megtisztítunk, és négyfelé vágunk,
a tepsibe rakjuk.
A kacsához öntünk még kb. 1 dl vizet.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol lefedve 200 fokon kb.
60 percet puhítjuk. (A sütési idő függ a sütőtől és a kacsától is.)
Ezután a hőfokot 180-ra csökkentjük, a fóliát
eltávolítjuk.
Kb. 35 perc alatt szép pirosra pirítjuk, közben párszor
meglocsoljuk a szaftjával.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése