Légmentesen elzárva sokáig eláll és omlós aprósütemény.
Hozzávalók kb.
40 db kiflihez:
*280g finomliszt
*70g darált mák
*1 késhegynyi sütőpor
*100g porcukor
*1 tasak vaníliás cukor
*1 kezeletlen citrom héja
*200g Lurpak vaj
Csokizáshoz:
*100g fehér csokoládé
*1 ek Lurpak vaj
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a darált
mákkal, a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a vajat, belereszeljük a citrom héját.
Jó alaposan összedolgozzuk.
Becsomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk.
Ezután a sütőt előmelegítjük. Két nagyobb tepsit
kibélelünk sütőpapírral, egy kifli formát pedig folpackkal.
A tésztából kis
darabot tépünk, amit kisujjnyi rúddá sodrunk és a kibélelt formába nyomkodjuk
úgy, hogy a tészta ne púposodjon ki belőle.
A Folpack
segítségével kiemeljük a kiflit a formából és a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
Előmelegített
sütőbe toljuk, ahol 170 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve
hagyjuk egy pár percet a tepsin, mert a kiflik ekkor még puhák és könnyen
deformálódnak.
Közben a csokoládét
apróra tördeljük és a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk.
A kihűlt kiflik
mindkét végét a csokiba mártjuk, majd sütőpapíron hagyjuk addig, míg a
csokoládé megdermed rajta.
Ezután légmentesen
elzárva, fémdobozban tároljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése