Hozzávalók 4
főre:
*1 közepes szűzpecsenye
*1 ek Lurpak vaj
*1 csapot kk só
*½ kk őrölt bors
*1 csapot kk házi fokhagymakrém (esetleg 3 gerezd
fokhagyma)
*20 dkg húsos szalonna vékonyra szeletelve
*1 csomag fagyasztott leveles tészta
*1 egész tojás
Raguhoz:
*25 dkg gomba
*1 ek Lurpak vaj
*2 dl tejszín
*1 kis csokor friss petrezselyemlevél
A szűzpecsenyét alaposan megtisztítjuk, ha van rajta
hártyás rész, azt eltávolítjuk.
Szárazra töröljük.
A vajat megolvasztjuk, majd a sóval, borssal,
fokhagymakrémmel (vagy zúzott fokhagymával) jól kikeverjük.
A húst bedörzsöljük a fűszeres vajjal és legalább 1-2
órát hagyjuk pácolódni.
A leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
Egy serpenyőt felforrósítunk, majd a szűzpecsenye minden
oldalát kicsit lepirítjuk. Mivel a fűszeres vaj megdermedt a felületén, ezért
külön vaj nem szükséges a serpenyőbe.
Kicsit hagyjuk kihűlni.
A sütőt előmelegítjük és egy tepsit sütőpapírral
kibélelünk.
A vékony szalonna csíkokat egymás mellé fektetjük úgy,
hogy a szélei kicsit fedjék egymást.
Ráhelyezzük a húst, majd feltekerjük.
A leveles tésztát lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra
elnyújtjuk.
A szalonnás húst beletekerjük úgy, hogy a tészta csak egy
rétegben fedje, de a hajtás, illetve az illeszkedés rész alulra kerüljön.
A sütőpapíros tepsire helyezzük.
Egy kisebb tojást villával lazán felverünk és lekenjük a
tésztát.
200 fokon kb. 35 perc alatt szép barnára sütjük.
A kifolyt szaftból kiemeljük és hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy éles késsel szépen felszeleteljük.
A raguhoz a megtisztított gomba héját lehúzzuk, majd
vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd puhára
dinszteljük rajta a gombát. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha puha a gomba, akkor
ráöntjük a tejszínt. Összeforraljuk. Elzárjuk, megszórjuk friss, apróra vágott
petrezselyemlevéllel és azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése