Azt hiszem bekerült a kedvencek közé és máskor is asztalra kerül majd.
Hozzávalók 6
főre:
*7 dkg Lurpak vaj
*2+2 jó púpos ek liszt
*1 nagy fej fokhagyma (kb. 12 gerezd)
*1 liter húsleves alaplé (esetleg 1 liter víz+2
leveskocka)
*2 dl tejszín
*2 nagy teljes kiőrlésű kifli
*3-4 ek oliva olaj
*10 dkg trappista sajt
A kifliket vékonyra karikázzuk, majd sütőpapíros tepsibe
sorakoztatjuk. A sütőt előmelegítjük.
A fokhagymákat megtisztítjuk.
Egy kisebb fazékban a vajat felolvasztjuk, majd
beleszórunk 2 evőkanál lisztet, belezúzzuk a fokhagymákat.
Simára keverjük, majd fokozatosan adagolva az alaplevet
csomómentesre keverjük és visszarakjuk a tűzhelyre.
Ízesítjük sóval, és sűrűre főzzük.
A 2 evőkanál lisztet simára keverjük a tejszínnel, majd a
meleg leves levéből pár evőkanállal felhígítjuk, hőkiegyenlítést végzünk.
Majd folyamatos kevergetés mellett a levesbe csorgatjuk.
Hagyjuk besűrűsödni és melegen tartjuk.
A kifliket lekenjük egy ecset segítségével oliva olajjal
és 200 fokon kb. 5 percig sütjük.
A sütőből kivéve megszórjuk reszelt sajttal, majd annyi
időre visszatoljuk, hogy a sajt éppen megolvadjon rajta.
A sajtos, ropogós kifli karikákat a meleg levessel
kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése