A receptet nagyon szépen köszönöm Ildikónak!
Hozzávalók 2
nagy tepsi kekszhez:
*180 g liszt
*60 g porcukor
*1 csipet só
*2 tk mézeskalács fűszerkeverék
*1 tasak vaníliás cukor
*1 kisebb tojás
*60 g vaj/margarin
*40 g méz
A lisztet egy tálba szórjuk, majd elkeverjük benne a sót,
a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket.
Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint és hozzáadjuk a
tojást, a kissé meglangyosított mézet.
Jól összedolgozzuk. A tészta egy kicsit lágy, de
lisztezett kézzel, enyhén lisztezett felületen szép sima gombóccá formázható.
Egy zacskóba csomagoljuk és legalább egy éjszakára hűtőbe
rakjuk.
Másnap a sütőt előmelegítjük.
Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Lisztezett felületen a tészta felét kb. 3 mm vastagra
elnyújtjuk.
Lisztbe mártott keksz kiszúró formával kiszaggatjuk.
(A formát érdemes minden szaggatás előtt belisztezni,
hogy ne ragadjon bele a tészta.)
Sütőpapíros tepsibe rakjuk. Nem szükséges nagy
távolságokat hagyni, mert nem terülnek.
Előmelegített sütőbe toljuk, ahol 170 fokon
alul-felülsütéssel 10-12 perc alatt megsütjük.
(Nekem a 12 kellett.)
A Facebookon is megtaláltok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése