PrintFrendly

2024. március 1., péntek

Karfiolos gombaleves tejfölösen tönkölygaluskával

A levesek nem túl népszerűek, de pont ezért is mutatok néha ebből a fogásból is, hogy kedvet kapjatok hozzá. Nálunk szívesen kanalazza a család. Ez pedig most egy melengető, könnyű, ízletes és diétába is illeszthető, húsmentes változat. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*20 dkg karfiol
*2 kisebb sárgarépa
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 kk fűszerpaprika
*2-3 ek olaj
*2 dl tejföl

Galuskához:

*2 nagyobb tojás
*6,5 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*1 nagy csipet só
 
*3 liter zöldségleves alaplé
 
A karfiolt rózsáira szedjük, a megpucolt sárgarépát vékonyra karikázzuk, a gombát felszeleteljük. Kevés felforrósított olajon a sárgarépát átforgatjuk, megszórjuk a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a zöldségleves alaplevet. A tojásokból és lisztből kevés sóval ízesítve összeállítjuk a galuska tésztát, majd a forró levesbe szaggatjuk. Hozzáadjuk a gombát és a karfiolt. Ízesítjük a fűszerekkel. A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen azonnal kínáljuk.
 

 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése