PrintFrendly

2024. február 18., vasárnap

Mustáros-szezámmagos harcsa rántva

A szokásos hétvégi rántott csirke helyett most halat bundáztam, de egy kis mustárral ízesítettem. Egész más lett az íze. A gyerekeknek is elnyerte a tetszését.
Hozzávalók 4 személyre
*50 dkg harcsafilé
*só
*őrölt bors
*2 ek cm magos dijoni mustár
*15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*2 nagyobb tojás
*10 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
*2 ek szezámmag
*kevés olívaolaj a sütéshez
 
A halat megmossuk, leitatjuk róla a vizet és nagyobb szeletekre vágjuk. Bedörzsöljük magos mustárral, megszórjuk egy kevés sóval és borssal. 
Először lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül a szezámmaggal elvegyített morzsába. Olajjal lekent sütőpapírra sorakoztatjuk. Lekenjük a tetejét és olívaolajjal. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük, majd megforgatjuk és a másik oldalát is ugyanennyi időt sütjük. 
Melegen, párolt basmati rizzsel kínáljuk.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése