A tegnapi reform édesség után most hoztam egy cukros változatot, hogy azok se maradjanak kifli nélkül, akik mondjuk nem mellőzik a cukrot, no meg persze a kislányok
se. Miért kapta ezt a nevet? Azért, mert a lányok szeretik ezt a színt, nálunk teljesen oda volt érte a gyerek. A céklaportól nem épp rózsaszín,
vagy lila, inkább olyan narancsos árnyalatot kapott a kisült kifli. De így is kedvenc lett. :-)
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*15 dkg liszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*1 ek céklapor
*6 dkg porcukor
*1/2 kk reszelt citromhéj
*1 késhegynyi őrölt bourbon vanília
*1 tojás sárgája
*10 dkg puha vaj
A lisztet a sóval, sütőporral, porcukorral, céklaporral, vaníliával elvegyítjük, majd a puha vajjal és a tojás sárgájával
összedolgozzuk. A tésztával a szilikon kifli formát peremig töltjük. 160 fokos sütőben alul-felülsütési módban 14-15 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése