PrintFrendly

2024. február 12., hétfő

Paradicsomos káposztafőzelék

Ez egy nagyon megosztó étel, hisz a családban nálunk is a kettőből csak az egyik gyerek szereti. Kiskoromban Anyukám édesen készítette, ezért ezt az ízt szoktuk meg, így én is hasonlóképpen csinálom (nem kedveljük a paradicsomtól túl savanyú ízvilágot), bár nem cukorral, hanem édesítővel. Hozzá rúdfasírtot sütöttem.
Hozzávalók
*1 kis fej káposzta
*1 kk só
*1/2 kk őrölt köménymag
*1 nagy csipet őrölt bors
*2 púpozott ek teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 ek olaj
*2 púpozott ek paradicsomsűrítmény
*1,5 dl víz
*1 csipet négyszeres erősségű édesítőszer
 
A káposzta felső leveleit eltávolítjuk, majd a maradékot vékony csíkokra vágjuk a torzsája és a vastagabb erei kivételével. Annyi vízben, ami éppen ellepi, lefedve puhára főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal. A lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, megpirítjuk, majd a vízzel és a paradicsomsűrítménnyel elkeverjük. Amikor a káposzta már puha, hőkiegyenlítéssel berántjuk vele a főzeléket. Hagyjuk besűrűsödni. Kevés édeítővel ízlés szerint ízesítjük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése