PrintFrendly

2024. február 16., péntek

Vadas csirke egyszerűen

Ahogyan a töltött káposzta, ez is egy olyan étel, amit szinte mindenki másképpen készít el és nincs is ezzel semmi baj. Az én változatom az eredetitől ugyan messze áll, de attól még nagyon egyszerű és finom. Ecet nálunk nem került bele.
Hozzávalók 4 személyre
*80 dkg csirkemellfilé
*só
*őrölt bors
*kevés olaj a sütéshez
*2 nagy sárgarépa
*1 nagy vöröshagyma
*2 kisebb szál petrezselyem
*1 csipet négyszeres erősségű édesítőszer
*1 kk só
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 babérlevél
*3 púpozott ek tejföl
*2 ek cm mustár
 
A megtisztított húst vékonyra szeleteljük, sózzuk és borsozzuk. Kevés felforrósított olajon mindkét oldalát megsütjük, félretesszük.
A zöldségeket megtisztítjuk, apróra daraboljuk, majd 2-3 evőkanál olajon átforgatjuk. Lefedve, annyi vízzel felengedve, ami ellepi, puhára főzzük. Közben ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, kevés édesítővel. Merülő mixerrel pépesítjük. (Előtte kiemeljük a babérlevelet.) Hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt. Ha túl sűrű, pici vízzel vagy tejjel hígíthatjuk. Beleforgatjuk a csirke szeleteket. Hagyjuk átforrósodni. Melegen, kifőtt durum spagetti tésztával kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése