Már régen a fejemben motoszkált az almás pite kifli ötlete. Most jött el az ideje az elkészítésének. Már sütéskor
is csodás illat lengte be a konyhát. A végeredmény is igazán klassz lett, a család tetszését is elnyerte. Érdemes kipróbálni. Szénhidrátdiétába is illeszthető.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőt a Fűszerész biztosította.
*12 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*3 dkg búzaliszt
*1 csipet só
*1 csapott kk sütőpor
*1 tk almás pite fűszerkeverék
*1 késhegynyi őrölt bourbon vanília
*2,5 dkg négyszeres erősségű édesítő
*1 tojás sárgája
*10 dkg puha vaj
A kétféle lisztet a sóval, sütőporral, fűszerkeverékkel, vaníliával elvegyítjük, majd a puha vajjal, édesítővel
és a tojás sárgájával összedolgozzuk. A tésztával a szilikon kifli formát peremig töltjük. 160 fokos sütőben alul-felülsütési
módban 14-15 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése