Ez egy roppant egyszerű finomság a gombás ételek kedvelőinek. A személyes kedvencem a csiperke gomba, hisz olyan sokrétű a felhasználása.
Készülhet töltve, rántva. Raguba is tökéletes, sőt levesbe is remek.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*25 dkg Chef Gomba barna csiperkegomba
*só
*őrölt bors
*20 dkg krém fehér sajt
*2 ek tejföl
*1 csapott kk mexikói fűszerkeverék
*3 púpozott ek darált dió
*20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
A gombák tönkjét kiemeljük, a kalapokat megszórjuk 1-1 csipet sóval és borssal. A krém fehér sajtot villával áttörjük,
a tejföllel kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót, a fűszerkeverékkel ízesítjük. A gombakalapokat megtöltjük a sajtos keverékkel, majd belekeverjük
a húsos szalonnába. Olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk mind. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése