PrintFrendly

2024. március 30., szombat

Bocikocka cukormentesen

Van egy nagyon jól bevált süti receptem, amit most átalakítottam és kicsit reformosítottam. A végeredmény pedig várakozáson felüli lett. Puha tészta szaftos túrós töltelékkel. Ez egy nem túl édes változat, ezért ha valaki édesszájú, akkor érdemes több édesítővel készíteni vagy a végén porított édesítővel megszórni.
A cukros változatot ITT találjátok.
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez
Tésztához:
*17 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
*8 dkg búzaliszt
*1 csipet só
*1 csapott tk szódabikarbóna
*2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor (2dkg)
*2 nagyobb tojás
*2,7 dkg 1:4 édesítő (édesszájúaknak lehet 3dkg is)
*1 ek vaníliás édesítő
*70 ml olaj
*250 ml cm mandulatej

Töltelékhez:
*25 dkg túró
*1 kisebb tojás
*1 ek 1:4 édesítő
*1 citrom reszelt héja
 
A kétféle lisztet elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, kakaóporral. A tojásokat az édesítőkkel és a olajjal kikeverjük, beleszórjuk a lisztes keveréket. Csomómentesre keverjük, közben a tejjel lazítjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a citrom reszelt héját, az édesítőt és a tészta tetejére kanalazzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése