Idén a vártnál is szebb a csillagtök termés a kertben. A legjobban rántva szeretjük, de próbálom minél többféleképpen
elkészíteni. Most egy ragu lett belőle, amit rizs körettel kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész
biztosította.
*1 kisebb patisszon (tisztítva mérve kb. 25 dkg)
*10 dkg morzsolt csemegekukorica
*10 dkg vörös babkonzerv
*2 dl sűrű paradicsomlé (esetleg hámozott paradicsomkonzerv)
*1 csipet édesítőszer
*1 csapott kk fokhagymás só
*1/2 kk cayenne bors
*1/2 kk édes különleges fűszerpaprika
*3-4 ek olívaolaj
A patisszont kb. 1*1 cm-es darabokra vágjuk. (Ha zsenge nem szükséges meghámozni.) Kevés felforrósított olajon átforgatjuk. Megszórjuk
a fűszerekkel és annyi vizet adunk hozzá, ami félig ellepi. Néha óvatosan megrázogatva roppanósra főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomlevet (vagy a hámozott paradicsomot), a babot, a kukoricát
és egy kevés édesítőt. Összeforraljuk. Ha szükséges utánízesítjük. Melegen (basmati) rizs körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése