Gyerekkoromban Anyukám sokszor készített almakompótot. Nagyon szerettem. Mivel idén szép a patisszon termés a kertben (almánk viszont
nincsen), ezért ebből az alapból semleges ízű zöldségből főztem egy kis kompótot. A gyerekek kíváncsian várták, hogy mi lesz belőle,
amikor megérezték a konyhából érkező illatokat. Nagy sikert aratott, mert a végén én már csak egy kis kóstolót kanalazhattam.
*1 kisebb patisszon
*2 ek frissen facsart citromlé
*1 kk őrölt fahéj
*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
*1 késhegynyi vaníliaőrlemény
*2 ek cukornak megfelelő édesítőszer (nálam negyedannyi)
*1 csipet só
A patisszont meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk. A zöldséghúst egyforma, kb. 1*1 cm nagyságú kockára vágjuk. Annyi vízben,
ami ellepi feltesszük főni. Ízesítjük a citromlével, sóval, édesítővel, fahéjjal, vaníliával és szegfűszeggel. Roppanósra főzzük. Jól
behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése