Induljon a hét egy könnyű, egyszerű kis tésztasalátával, benne pirított gombával és sült padlizsánnal. Behűtve
az igazi.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált gombát a Chef Gomba biztosította.
*25 dkg durum farfalle tészta
*10 dkg Chef Gomba fehér csiperkegomba
*1 kisebb padlizsán
*kevés olívaolaj
*só
*őrölt bors
Szószhoz:
*2 púpozott ek tejföl
*1 púpozott ek cm majonéz
*1 ek cm mustár
*1 ek frissen facsart citromlé
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
A padlizsánt kb. 1*1 cm-es darabokra vágjuk, tepsibe terítjük. Meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk kevés sóval és borssal.
180 fokos sütőben, néha megrázogatva kb. 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. A tésztát bő, sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük
és lecsepegtetjük. A felszeletelt gombát kevés olívaolajon megsütjük, közben sóval és borssal ízesítjük. A tejfölt simára keverjük
a sóval, borssal, mustárral, majonézzel és citromlével. Beleforgatjuk a kihűlt tésztát, gombát és a sült padlizsánt. Ha szükséges
utánízesítjük. Jól behűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése