PrintFrendly

2023. augusztus 25., péntek

Nyári sült zöldség krémleves

Egy finom fogásért a nagy nyári melegben is simán bekapcsolom a sütőt. Vagy kora reggel vagy késő este érdemes ezt tenni. Ezért a levesért megérte. A Férjemnek is annyira ízlett, hogy kérte, máskor is készítsem majd. 
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is. 
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
Hozzávalók 4 személyre
*1 közepes (gömb)cukkini (kb. 35 dkg)
*2 nagyobb paradicsom (kb. 20 dkg)
*1 nagyobb vöröshagyma (10 dkg)
*5 ml olívaolaj
*1 kk fokhagymás só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1 kk morzsolt oregánó
*1 kk morzsolt bazsalikom
*1-2 dl cukormentes mandulatej
 
Minden zöldséget nagyobb darabra vágunk és tepsibe rakjuk. Olívaolajjal meglocsoljuk, a fűszerekkel megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percet sütjük. Egy mélyebb edénybe téve merülő mixerrel pürésítjük. Növényi tejjel ízlés szerinti sűrűségűre hígítjuk. Azonnal kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése