Egy finom fogásért a nagy nyári melegben is simán bekapcsolom a sütőt. Vagy kora reggel vagy késő este érdemes ezt tenni. Ezért
a levesért megérte. A Férjemnek is annyira ízlett, hogy kérte, máskor is készítsem majd.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
A felhasznált ízesítőket a Fűszerész biztosította.
*1 közepes (gömb)cukkini (kb. 35 dkg)
*2 nagyobb paradicsom (kb. 20 dkg)
*1 nagyobb vöröshagyma (10 dkg)
*5 ml olívaolaj
*1 kk fokhagymás só
*1/2 kk őrölt fekete bors
*1 kk morzsolt oregánó
*1 kk morzsolt bazsalikom
*1-2 dl cukormentes mandulatej
Minden zöldséget nagyobb darabra vágunk és tepsibe rakjuk. Olívaolajjal meglocsoljuk, a fűszerekkel megszórjuk. 180 fokra előmelegített
sütőben kb. 20 percet sütjük. Egy mélyebb edénybe téve merülő mixerrel pürésítjük. Növényi tejjel ízlés szerinti sűrűségűre
hígítjuk. Azonnal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése