PrintFrendly

2022. szeptember 28., szerda

Rozmaringos, aszalt paradicsomos fűszervaj

Évekkel korábban vásároltam egy tő rozmaringot, ami kiültetve a fűszernövénykertbe mára csodás nagy bokorrá cseperedett. Szereti a helyét, ezért az év minden részében rendelkezésre áll a friss rozmaring. Most egy könnyű kis fűszervajat készítettem a felhasználásával. Nagyon kedvelem, hisz sokféle ételhez illik. Kenhetjük pirítósra, sültekre, grillezett húsokra. A fagyasztóban is sokáig eláll. 
A recept a Kifőztük oldalon is megjelent.
Hozzávalók
*10 dkg vaj
*1 csipet só
*1 csipet őrölt bors
*1 kis ág friss rozmaring
*2 nagyobb aszalt paradicsom darab
 
A rozmaringot és az aszalt paradicsomot egész apróra vágjuk, a puha vajba szórjuk a sóval és a borssal együtt. Jól összekeverjük. Folpackba csomagolva, szaloncukor alakúra formázva pár órát a hűtőben pihentetjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, frissensültekhez, grillezett húsokhoz, esetleg pirítós kenyérhez kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése