PrintFrendly

2022. szeptember 9., péntek

Tejszínben sült mákos kalács

Egy kissé megöregedett kalács új életre keltése némi mákkal megbolondítva. Igazán egyszerű, pillanatok alatt összeállítható, a munka oroszlánrészét pedig a sütő végzi. 
Nem túl dekoratív, de nagyon finom. 
A mákdarálót a Cookori biztosította.
Hozzávalók
*1 kisebb fonott kalács
*3 dl habtejszín
*1 nagyobb tojás
*2 ek cukor
*1 ek vaníliás cukor
*1 citrom reszelt héja
*4 dkg mák
*porcukor a tálaláshoz
*vaj a forma kikenéséhez
 
A kalácsot felszeleteljük. A mákot ledaráljuk. 
Egy hőálló tálat vékonyan kikenünk vajjal és a kalácsot belefektetjük úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. 
A tejszínt a tojással, a cukrokkal és a citrom reszelt héjával simára keverjük. A kalácsra csorgatjuk a tejszínt, megszórjuk a mákkal. 
180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. 
Porcukorral megszórva kínáljuk.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése