Bár a csípős paprikát nem igazán kedvelem, de ez az étel igazán finomra sikerült és én is elfogyasztottam belőle egy
adagot. Kellemesen erős, de nem túlzóan és a töltelék pedig szaftos, mondhatni krémes benne. A sós szalonna pedig tényleg jól kiegészíti.
A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
*3 nagyobb hegyes erős paprika
*20 dkg vékonyra szeletelt húsos szalonna
*25 dkg darált sertéshús
*1 kisebb vöröshagyma (8dkg)
*3 ek olaj
*1 nagyobb paradicsom
*1/2 kk fokhagymás só
*1 késhegynyi őrölt fekete bors
*1 késhegynyi őrölt köménymag
*5 dkg sajtkrém
A felkockázott vöröshagymát kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta.
Hozzáadjuk a hámozott, feldarabolt paradicsomot, a fűszerekkel ízesítjük. Annyi vízzel, ami éppen ellepi, lefedve a hús puhulásáig főzzük.
A végén beleforgatjuk a sajtkrémet.
A paprikákat hosszában kettévágjuk, kicsummázzuk. A belsejüket megtöltjük a raguval. Körbe tekerjük a szalonnával.
Sütőpapíros tepsibe fektetjük. 190 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése