Ez a fogás olyan egyszerű, mint az 1*1. Könnyű,
húsmentes, ráadásul még jó kihasználni a kert utolsó csillagtök darabjait.
Tényleg hamar elkészül, mire kifő a tészta, a tök is megpuhul. Próbáljátok ki.
A recept megjelent a Kifőztük magazin szeptemberi számában is.
A felhasznált tésztát
a WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 3
személyre
*1 közepes csillagtök
*1 nagy fej vöröshagyma
*4 ek olaj
*1 kk só
*1 tk fűszerpaprika
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 púpozott tk házi darált paprika
*1 nagyobb paradicsom
*10 dkg szezám
fusili
A csillagtököt meghámozzuk, a magvas részt kivágjuk. A
zöldséget kisebb darabokra vágjuk.
Az olajon megfonnyasztjuk az apróra
kockázott hagymát, hozzáadjuk a tököt. Ízesítjük a fűszerekkel, a meghámozott,
feldarabolt paradicsommal. 0,5 dl vízzel felöntve, lefedve puhára főzzük.
Közben a tésztát bő vízben roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük, a
csillagtök raguhoz adjuk.
Jól összeforgatjuk, és melegen kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése