PrintFrendly

2019. október 2., szerda

Brokkolis-zöldséges tésztasaláta


Néha jól esik egy kis könnyű, húsmentes fogás, mint például egy könnyű tésztasaláta sok zöldséggel, egy roppant egyszerű öntettel. Hamar asztalra varázsolható, nem szükséges sok időt a konyhában tölteni vele. A hónapos retek fekete- vagy jégcsap retekkel is helyettesíthető. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is. 
A felhasznált tésztát a WISE PASTA biztosította.
Hozzávalók 3 személyre
*20 dkg kölesfusili
*25 dkg brokkoli
*10 koktélparadicsom
*2 hónapos retek
*1 marék vegyes friss saláta
Öntethez:
*2-3 ek olívaolaj
*2 ek frissen facsart citromlé
*1 nagy csipet őrölt bors
*1 csipet só

Az apró rózsákra szedett brokkolit sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. Így járunk el a tésztával is. 
A paradicsomot félbe, a retket fél karikára vágjuk. 
A tésztát összeforgatjuk a brokkolival, salátával, paradicsommal, retekkel. Megszórjuk egy kevés sóval és borssal. 
Az olaj és a citromlé keverékével meglocsolva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése