PrintFrendly

2019. október 1., kedd

Sütőtökös kekszszalámi


Imádom a sütőtököt. Most, hogy ismét sok szép darab van a kertben, érdemes „véletlenül” kicsit többet sütni belőle, mert olyan sok mindenbe belecsempészhető, hogy magam is igazán meglepődök rajta. Édességbe a legjobb, mint például ebbe az egyszerű finomságba. 
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
Hozzávalók kb. 15 szelethez
*20 dkg sült, áttört sütőtök
*2 ek porcukor
*8 dkg háztartási keksz (ebből 2 dkg darálva, 6 dkg durvára törve)
*1 ek vanília kivonat
*0,5 kk őrölt fahéj
*2-3 ek kókuszreszelék a bevonáshoz

A háztartási keksz ¼-ét ledaráljuk, a többit kisebb darabokra törjük. A sütőtökpürét összedolgozzuk a porcukorral, vanília kivonattal, fahéjjal, keksszel. Folpackba csomagolva, szaloncukrot formázva hengert sodrunk. 
Legalább 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük, hogy a tört keksz megpuhuljon. 
Kókuszreszelékbe forgatva, szeletekre vágva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése