A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük magazin
szeptemberi számában is.
Hozzávalók 12
db-hoz
Tésztához:
*50 dkg liszt
*1 nagy csipet só
*2 dl tej
*2,5 dkg friss élesztő
*2 ek cukor
*1 késhegynyi őrölt
citromhéj
*10 dkg vaj
*1 tojás
Töltelékhez:
*4 nagy alma
*2 tk őrölt fahéj
*1 késhegynyi Bourbon
vanília
*2-3 ek cukor
Lekenéshez:
*1 tojás
*0,5 dl tej
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy evőkanál
cukorral, majd a sóval, a maradék cukorral, citromhéjjal elvegyített liszthez
adjuk. Beledolgozzuk a puha vajat, a tojást. Alaposan kidagasztjuk, és a
duplájára kelesztjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a levét kicsavarjuk. A
gyümölcshúst ízesítjük a fűszerekkel.
A tésztát lisztezett felületen téglalap
alakúra és 0,5 cm vékonyra nyújtjuk. 12 egyforma részre vágjuk. Mindegyik
közepére teszünk egy kanál tölteléket. A tészta négy sarkát összefogjuk,
összenyomjuk, és sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk.
Letakarva addig
pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.
Lekenjük egy felvert tojással és 180
fokon hőlégkeveréssel 18-20 perc alatt megsütjük. Azonnal lekenjük tejjel,
konyharuhával letakarva 10 percig hagyjuk átgőzölni. Porcukorral megszórva
kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése