Imádom a házi tésztát. Gyakran készítek, legtöbbször
tojás nélküli durum változatot. Igyekszem mindig feldobni valamilyen szokatlan
módon. Most szárított gomba, és bazsalikom került bele. Jó sok sajtos szósszal
kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazinban is.
A felhasznált gombát a
Bio-Fungi biztosította.
Hozzávalók 2
személyre
*20 dkg durum búzaliszt
*3 evőkanál Amigo
szárított laskagomba
*3 nagyobb friss bazsalikomlevél
*1,2 dl víz
Szószhoz:
*2 dl tejszín
*1 nagy gerezd fokhagyma
*1 teáskanál vaj
*5 dkg sajtkrém
*3 dkg trappista sajt
*1 csipet só
*1 csipet őrölt szerecsendió
Tálaláshoz:
*Grana Padano (vagy más kemény sajt)
A szárított gombát és bazsalikomlevelet egész apróra
vágjuk, a lisztbe szórjuk, majd a vízzel összedolgozzuk. Zacskóba csomagolva 1
órát pihentetjük.
Lisztezett felületen 2 mm vékonyra elnyújtjuk és 2 cm
szélesre csíkozzuk. Sós vízben pár perc alatt megfőzzük, leszűrjük és
lecsepegtetjük.
A felforrósított vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát,
hozzáadjuk a tejszínt, a sajtkrémet, belereszeljük a trappista sajtot,
ízesítjük a fűszerekkel. Addig melegítjük, amíg a sajtok teljesen felolvadnak.
A sajtszószt a tésztával, kevés reszelt kemény sajttal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése